Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Nyheter - Uutisia

 

Mottagningen i Vasa finns numera i Dragnäsbäck.

Ingen mottagning i Vanda.

=========

 Solreflexen@gmail.com

============

Vastaanotto Vaasassa löytyy nykyään Vetokannakselta.

Vantaalla ei vastaanottoa.

 


HUOM!

Solreflexen nettikaupassa tarjolla ihania, pehmeitä käsin tehtyjä villasukkia.

Maksuvälineenä Pay Pal tai maksu käteisellä tai kortilla noudettaessa Vaasan toimipisteestä.  

 

OBS!

Det finns underbart mjuka handstickade sockor i Solreflexen webbutiken.

Du kan betala per PayPal eller på plats i Vasa med kort eller kontant.

 


Vi finns också på Facebook

Löydät meidät myös Facebookista

Tidsbeställning / Ajanvaraus:

vello.fi/solreflexen

solreflexen@gmail.com 

050 564 8611  

Zonterapi Solreflexen

- Vyöhyketerapia -

Lue suomeksi 

Öronakupunktur eller Auriculoterapi

På samma sätt som hela kroppen avspeglar sig i reflexzoner på fötterna, kan man hitta reflexpunkter i ytterörat.  Reflexpunkterna ömmar ibland, vilket kan tyda på blockeringar och obalanser i motsvarande organ eller kroppsdel.  

Genom att sätta akupunkturnålar eller fröplåster på reflexpunkterna kan man stimulera och/eller dämpa motsvarande område i kroppen. 

Öronakupunktur används ofta för att behandla både akuta och kroniska smärttillstånd. Öronakupunktur anses vara särskilt effektivt som stödbehandling vid avvänjning från olika beroenden.  Vid sådan behandling använder man sig av det sk NADA-protokollet.

Nålar i öronen kan vara effektivt vid

  • Beroende- och abstinenstillstånd
  • Stress och utbrändhet
  • Sömnlöshet
  • Ångest– och orostillstånd
  • Depressioner 

Öronakupunkter används i dessa fall som komplement till konventionella behandlingar – mycket sällan som enda behandling.

NADA-behandling

NADA-behandlingen innebär att fem bestämda punkter i örat stimuleras med hjälp av akupunkturnålar.  Akupunktur är ju en urgammal behandlingsform, och utgår från att de sk. akupunkterna står i relation till ett bestämt organ, kroppsdel eller funktion och kan förebygga eller behandla sjukdomar och ge smärtlindring. 

NADA-behandlingen utvecklades på 70-talet på en klinik i New York och används numera i många länder som ett komplement till övriga behandlingar vid avvänjning.   Behandlingen kan också användas vid sömnlöshet och ångest – utan att det finns något beroende i bakgrunden.

Behandlingen kan ske i grupp, men också individuell behandling är bra.   Till en början är det skäl att behandla ofta (varje/varannan dag) och sen förlänga tiden mellan behandlingarna. 

Nålarna sitter i öronen (5 nålar per öra) i ca 30 min, medan man ligger ner och lyssnar på avslappnande musik.  De små nålsticken gör inte ont, och man blir avslappad och dåsig av behandlingen.